Уприличен новогодишњи пријем у НАТО штабу

Срна
Уприличен новогодишњи пријем у НАТО штабу

Сарајево - Услов који су поставили министри иностраних послова НАТО-а у Талину 2010. године остаје важан за БиХ и њен напредак на путу ка чланству у Сјеверноатлантској алијанси, изјавила је вечерас командант НАТО штаба Сарајево Марти Бисел.

“Још је важнији конструктиван дијалог свих лидера ове земље у том правцу”, истакла је Биселова на традиционалном новогодишњем пријему у НАТО штабу у Сарајеву.

Она је изразила жаљење што командант здружених снага НАТО-а у Напуљу, адмирал Џејмс Фого није успио да дође у БиХ, иако је било планирано.

Биселова је подсјетила да су министри иностраних послова НАТО-а прошле седмице саопштили да су спремни да прихвате да БиХ поднесе свој први годишњи национални програм, што изгледа за чланство у Алијанси чини за корак ближим.

Она је истакла да је адмирал Фого охрабрен наставком активности на књижењу непокретне војне имовине.

“Вјерујем да БиХ тежи већем интегрисању у евроатлантске институције. Вјерујем да је ово важно свим странама, а посебно младима ове земље”, поручила је Биселова.

Пријему у Дому Оружаних снага БиХ присуствовале су бројне званице из војнодипломатског кора, те политичког и вјерског живота БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана