У касу се слило 2,78 милијарди марака

Д. О.
У касу се слило 2,78 милијарди марака

Бањалука - Влада РС утврдила је јуче консолидовани извјештај о извршењу буџета за прошлу годину, према којем су приходи и примици достигли 2,78 милијарди марака или 100 одсто у односу на ребалансом буџета планирани износ.

- Приходи од директних пореза које РС прикупља преко властитих рачуна су 1,26 милијарди, индиректни порези 1,29 милијарди, док су непорески приходи остварени у износу од 208,7 милиона КМ - саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу након сједнице.

Како је наведено, буџетски расходи и издаци лани су заустављени на 2,63 милијарде КМ, што је извршење од 100 одсто у односу на ребаланс.

- Примици од задуживања лани били су 503,3 милиона марака. Ино-дуг је сервисиран и за те потребе издвојено је 344,9 милиона КМ. Настављена је стална амортизација унутрашњег дуга, а за то је издвојено 510,9 милиона КМ - стоји у саопштењу.

Министри су јуче утврдили и приједлог закона о социјалном становању, којим се уређује систем, носиоци реализације и корисници права, те приједлог закона о печатима органа и институција Српске који се односи на намјену, садржај, чување, употребу и израду печата које користе органи и институције.

На сједници је утврђен и нацрт закона о измјенама и допунама Закона о Гарантном фонду РС ради прилагођавања пословних активности тог фонда потребама и условима тржишта. Утврђен је и нацрт закона о измјенама и допунама Закона о инвестиционим фондовима, јер су примјеном закона у претходном периоду уочене одређене неусклађености техничке природе, па је Комисија за хартије од вриједности РС поднијела Министарству финансија иницијативу за измјене.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана