У Њемачкој, опет убијено дијете, осумњичен Турчин

B92
У Њемачкој, опет убијено дијете, осумњичен Турчин

Берлин - Прије само неколико дана свирепо је убијена дјевојчица у Визбадену. У понедјељак је ножем избодена друга дјевојчица, док је возила бицикл у граду Вирсену.

Како преноси Јутарњи лист, убијена је 15.годишња Јулиана Елена Р док је возила бицикл у градском парку. Избодена је ножем, више пута. Како пишу њемачки медији, она је била Румунка, али није за сада познато да ли је имала и њемачко држављанство.

Локални медији пишу да је дјевојчица око поднева у понедјељак била у парку у градићу Вирсену, гдје је возила бицикл. Убодена је неколико пута ножем, а њено запомагање чуо је један бескућник који је одмах притрчао да јој помогне. Наводно је, како пишу медији, запомагала на њемачком "Ја умирем", прије него што се срушила, обливена крвљу.

Убрзо је пребачена у локалну болницу гдје је преминула

Осумњичени је, како се незванично сазнаје, 25.годишњи младић из Турске који се истог дана, само увече, сам појавио у полицију. Медији наводе и да је он од раније познат полицији, али да се за сада још увијек испитује његова повезаност са убијеном дјевојчицом. Свједоци овог свирепог убиства нападача су описали као мушку особу, сјеверноафричког изгледа, са тамном косом.

Подсјетимо, Њемачка се још практично није опоравила од свирепог убиства 14.годишње Сузане из Мајнца. Она је 22. маја била са друштвом у центру оближњег Визбадена и увече се није вратила кући. Родитељи су полицији пријавили њен нестанак и пошто је ријеч о малољетници, одмах је покренута истрага.

Њено беживотно тијело је пронађено двије недјеље касније, у сриједу 6. јуна, затрпано у једној рупи у жбуњу поред пруге у близини Визбадена. Судска медицина је утврдила да је дјевојчица силована, и потом убијена.

На почетку је било ријечи о два починиоца. Ухапшени 35-годишњи Турчин је пуштен из затвора, али и даље није искључено да није умијешан у злочин. Други осумњчении, Али Б. 20-годишњи Курд у петак је ухапшен на Сјеверу Ирака и признао је убиство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана