У Бањалуци представљени пресретачи, чувајте се шкоде и хјундаија

nezavisne.com
У Бањалуци представљени пресретачи, чувајте се шкоде и хјундаија

Бањалука - Полицијска возила са уграђеним пресретачима модела шкода суперБ и хјундаи и30 представљени су данас у Бањалуци, а возаче ће контролисати од сутра у циљу спречавања прекорачења брзине кретања возила у саобраћају, као и санкционисања возача истих.

Дарко Ћулум, директор полиције Републике Српске, рекао је да су радарски уређаји уграђена у два полицијска возила и која ће служити за мјерење брзине кретања возила на путевима РС.

"Ова возила ће радити на више начина, радиће у станционираном моду, у стању мировања могу да мјере брзину кретања возила у одласку и доласку, након тога се обрађују подаци и шаљу се на адресе возача ако су прекорачили дозвољену брзину. Може да ради на начин у покрету, мјери брзину кретања свих возила у одласку и доласку, те да се накнадно обрађују подаци и шаљу на њихове адресе. Трећи начин је да ради у покрету као пресретач уз диркетну контролу полицијских службеника и тада се на лицу мјеста санкционишу возачи", рекао је Ћулум.

Он каже да ће ова возила радити на путевима широм РС, те да се снимљени подаци неће моћи брисати, те ће бити смањена могућност за злоупотребу.

Опрему за потребе МУП-а РС, набавила Агенција за безбједност саобраћаја на основу Програма утрошка средстава која уплаћују друштва за осигурање и филијала друштва за осигурање из ФБиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана