Тужилац Јањић оспорио нове доказе одбране

Ж. Д.
Тужилац Јањић оспорио нове доказе одбране

Сарајево - Пред Судом БиХ јуче је завршен главни претрес на суђењу Сакибу Халиловићу и Елфети Весели, оптуженим за убиство дванаестогодишњег дјечака Слободана Стојановића 1992. године.

Након улагања материјалних доказа одбране, на наредном рочишту које је заказано за 8. март тужилаштво ће изнијети завршне ријечи.

На јучерашњем рочишту одбрана је уложила неколико доказа, међу којима је извод из војне документације којим одбрана Сакиба Халиловића покушава да оспори учешће свједока тужилаштва Фахрудина Демировића у јединици којом је командовао Халиловић тврдећи да је он био припадник војне јединице из Тузле. Те тврдње одбране оспорио је тужилац Мирослав Јањић тврдећи да тај документ није ваљан и да не утиче на само свједочење и исказ свједока.

Адвокат Елфете Весели Мирна Делић, која се јуче није појавила на рочишту, посредством Халиловићевог адвоката Лејле Човић доставила је документ којим тврди да Веселијева није могла свједоку Мустафи Тучићу рећи како је убила дјечака због тога што су њој убијени отац и брат јер је, како наводи, њен брат погинуо у саобраћајној несрећи у Италији. Тужилац Јањић је оспорио и тај доказ рекавши да свједок није навео кога брата, нити је навео његово име.

Тужилаштво БиХ терети Елфету Весели да је, као припадник Диверзантског вода Команде здружених јединица Липље и Каменица такозване Армије РБиХ, у другој половини јула или првој половини августа 1992. године убила дванаестогодишњег Слободана Стојановића у насељу Бајрићи-Ново Село на подручју Каменице.

Према оптужници, она је на најсвирепији начин убила дјечака тако што му је, док је био на бициклу, пришла с леђа и заклала га ножем. У оптужници је наведено да је Сакиб Халиловић, који је био командант Диверзантског вода, знао да је његова подређена починила ово кривично дјело, али није предузео неопходне мјере да буде кажњена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана