Тубак: Говедарица нас није позвао ни на славу СДС-а

Срна
Тубак: Говедарица нас није позвао ни на славу СДС-а

Челинац - Бивши члан Главног одбора СДС-а и предсједник Општинског одбора те странке у Челинцу Горан Тубак рекао је данас Срни да већина угледних локалних представника странке, по налогу врха СДС-а, није позвана на прославу крсне славе странке Светих апостола Петра и Павла - Петровдан.

“И на овај свети дан врх СДС-а показује како се односи према својим оснивачима и најбољим људима у Челинцу који су странци годинама доносили резултате на изборима и изградили један од најбољих општинских одбора. Осјећамо се изневјереним и одбаченим, док се у исто вријеме за прославу крсне славе странке у Челинцу припремају људи који са СДС-ом немају никакве везе, који су радили против странке и који ће је уз благослов предсједника СДС-а Вукоте Говедарице и повјереника за Челинац Драгана Мектића одвести у потпуну пропаст”, рекао је Тубак.

Он је истакао да на прославу крсне славе није позван ниједан од 16 предсједника мјесних одбора који су се успротивили одлуци Говедарице да распусти Општински одбор у Челинцу.

“То значи да на слави нису пожељни људи који су оснивали СДС у Челинцу и који и данас имају највећу подршку чланства. Уз страначки врх и његову погубну одлуку остало је само пет мјесних одбора. На славу нису позвани ни одборници СДС-а у Скупштини општине Челинац, а ја сам једини члан Главног одбора који је изостављен са списка позваних на централну прославу у Бањалуци. Њихов изговор је да сам искључен из СДС-а, а мој одговор је да су ме смијенили и искључили нелегално и да је Говедарица прекршио Статут странке”, додао је Тубак.

Према његовим ријечима, Мектић је дигао руке од СДС-а у Челинцу и у овом мјесту се не појављује од када су из странке искључени он и одборник у Скупштини општине Челинац Дарко Јанковић.

“Мектић је дошао, направио штету и хаос и нестао. Сада је јасно да је једини циљ врха СДС-а био да разбију Општински одбор у знак одмазде због наших ставова, који им се због њихових интереса нису допали, иако су били исправни и усмјерени ка јачању странке”, рекао је Тубак који је раније изјавио да је Општински одбор СДС-а у Челинцу распуштен због кандидатуре Говедарици подобних људи за посланике и одбијања позива руководства странке да као политичко тијело организовано учествују на протестима групе “Правда за Давида” јер су сматрали да се политика не треба мијешати у такве ствари.

Одлука о распуштању Општинског одбора СДС-а Челинац, на чијем челу је био Тубак који је на локалним изборима одржаним 2016. године имао најбољи појединачни резултат у бањалучкој изборној јединици, донесена је крајем маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана