Тегелтија: Одређени центри моћи желе контролу над правосуђем БиХ

Срна
Тегелтија: Одређени центри моћи желе контролу над правосуђем БиХ

Сарајево - Предсједник Високог судског и тужилачког савјета /ВСТС/ Милан Тегелтија рекао је да су оптужбе које му се стављају на терет измишљотине, али и истакао да је посљедњих мјесеци појачан притисак од одређених центара моћи који желе контролу над правосуђем БиХ.

Тегелтија је за БХРТ рекао да ће на сутрашњој сједници ВСТС-а бити представљен овај, али и сви други догађаји који оптерећују правосуђе у посљедње вријеме, посебно у посљедњих неколико мјесеци. “На правосуђе се од 2016. године, а посебно посљедњих мјесеци врши интензиван и врло агресиван притисак политичко-параобавјештајних служби, или центара моћи, којима је циљ, не да грађанима учине боље правосуђе, него да се оно стави под контролу, како би служило за политичке обрачуне са политичким неистомишљеницима и уређивање политичких односа у БиХ”, тврди Тегелтија.

Тегелтија је одбио да каже о каквим је центрима ријеч, наводећи да треба погледати његов случај и серију текстова објављених на порталу “Журнал”.

“Дегутантно је да се ја доводим у контекст да бих за 2.000 КМ свој образ, углед, част - и личну и професионалну - ставио на коцку. Они који су гледали мој имовински картон могу да виде да су моја укупна примања већа од 5.000 КМ”, рекао је Тегелтија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана