Тегелтија: Буџет и програм економских реформи - у завршној фази израде

Тегелтија: Буџет и програм економских реформи - у завршној фази израде 09.11.2018 16:48 | Срна

Бањалука - Министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија рекао је на састанку у Бањалуци са делегацијом Међународног монетарног фонда /ММФ/ у БиХ да су у завршној фази израде буџет и Програм економских реформи за наредну годину.

Тегелтија је навео да ће правце за раст и развој економије дефинисати нова влада Републике Српске, која ће ове акте у форми приједлога упутити на разматрање и усвајање у Народној скупштини Републике Српске.

Он је представио показатеље за предстојећи двогодишњи период базиране на досадашњим макроекономским кретањима, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

Представници ММФ-а истакли су да су задовољни досадашњом сарадњом, као и динамиком израде ових аката, наглашавајући да су политике Владе Српске у потпуности у складу са циљевима и мјерама из Писма намјере и Програмом економских реформи.

У протекла два дана посјете Бањалуци, Мисија ММФ-а је разговарала на експертском нивоу са представницима Министарства финансија Републике Српске, разматрајући по сегментима области: буџета и јавних финансија, макроекономских анализа и политика, трезорског пословања и управљања дугом.

Делегацију ММФ-а предводио је новоименовани шеф Мисије ММФ-а за БиХ Мартин Петрије и резидентни представник ММФ-а у БиХ Франциско Пароди.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица