Сутра статусна конференција поводом жалби одбране и тужилаштва у случају Младића

Срна
Сутра статусна конференција поводом жалби одбране и тужилаштва у случају Младића

Београд - Пред Међународним механизмом за кривичне трибунале у Хагу сутра ће бити одржана статусна конференција поводом жалби одбране и тужилаштва у случају генерала Ратка Младића, рекао је данас Срни бранилац генерала Младића Бранко Лукић.

“Статусна конференција увек има исту агенду - да се провери да ли има неких незавршених послова како на страни тужилаштва, тако и на страни одбране и да ли је веће донело неке одлуке, а следећа тачка је стање у притворској јединици и здравље клијента, па ће то бити тема и сутрашње расправе”, рекао је Лукић.

Он је најавио да ће одбрана поднијети поднесак у вези са здрављем генерала Младића у којем је изнијети примједбе на претраге и лијечење, које се спроводи под контролом притворске јединице.

Поднесак ће бити поднесен након сутрашње статусне конференције, будући да је вјештак одбране, свјетски признати стручњак за нуклеарну медицину, добио додатно вријеме да припреми извјештај.

Излагање жалби и одбране и тужилаштва на првостепену пресуду, према Лукићевим ријечима, очекује се у октобру ове године, до када би вијеће могло да проучи предмет, пошто има нових судија којима је потребно вријеме да се упознају са њим.

“Нама је речено да ће излагање жалбе бити вероватно на јесен. Очекујем да ћемо негде октобра месеца да излажемо жалбу и ми и тужилаштво, а да ће 2020. године бити изречена другостепена пресуда”, рекао је Лукић.

Првостепена пресуда генералу Младићу изречена је пред Хашким трибуналом 22. новембра 2017. године, када је осуђен на казну доживотног затвора.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана