Шухрет Фазлић, градоначелник Бихаћа: Савјет министара да почне да ради свој посао

РТРС
Шухрет Фазлић, градоначелник Бихаћа: Савјет министара да почне да ради свој посао

Бањалука - Градоначелник Бихаћа Шухрет Фазлић рекао је да је од Савјета министара и Министарства безбједности БиХ очекивао већи ангажман, али и спремност да се суоче са мигрантском кризом.

У разговору за нашу телевизију рекао је да би бх. институције коначно требало да почну да раде свој посао.

- Од првог дана то очекујем и то је основна замјерка коју им упућујемо. Од јануара овдје долазе људи, прво неколико десетина, па неколико стотина, а сада је то неколико хиљада страних држављана, од којих је већина у илегалном статусу - истакао је Фазлић.

Он је рекао да терет мигрантске кризе не треба да буде на локалној заједници и да се од Бихаћа и Велике Кладуше читаво вријеме тражи локација за изградњу центра за мигранте.

- Због чега ми морамо да предлажемо локацију? Зашто то не раде други градови? Због чега министар безбједности Драган Мектић и Савјет министара не траже локацију у БиХ? Зашто се ми носимо с тим проблемом? - пита Фазлић и додаје да је читава прича оптерећена политичком реториком у предизборне сврхе.

Фазлић је нагласио да се Бихаћ суочава са реалним и великим проблемом.

- Имамо уништено Партизанско гробље и рекреативну зону. Од стадиона је направљен јавни тоалет. Грађани у селима уз хрватску границу навече у десет се затварају у кућу - рекао је градоначелник Бихаћа и закључио да проблем миграната, као проблем ЕУ и региона, не треба да рјешавају Бихаћ и Велика Кладуша.

Фазлић је рекао да су Министарство безбједности и Савјет министара морали да предвиде мигрантску кризу и обезбиједе потребне сабирне капацитете, а не да проблем препусте овој локалној заједници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана