Stevandić: Srpska neće dozvoliti izvrgavanje ruglu rezultata izbora

Srna
Stevandić: Srpska neće dozvoliti izvrgavanje ruglu rezultata izbora

SARAJEVO - Predsjedavajući Srpskog Kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić ističe da već osam mjeseci traju pokušaji SDA i DF-a da bude blokiran izbor Savjeta ministara po izbornom rezultatu i stavu naroda Republike Srpske, poručivši da Srpska to neće dozvoliti.

Povodom nelegitimnog sazivanja sjednice Doma naroda i zakazivanja nastavka sjednice Predstavničkog doma parlamenta BiH, Stevandić kaže da je to nastavak kršenja poslovnika i ustavnih normi jer se preskače izbor komisije za izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara i izbor predsjedavajućeg Savjeta ministara, saopšteno je iz Ujedinjene Srpske, čiji je Stevandić predsjednik.

Stevandić poručuje da Srpska neće dozvoliti da se, nakon što su Bošnjaci izbornim inženjeringom van svakog morala i logike izabrali sebi podobnog Hrvata Željka Komšića za člana Predsjedništva koji nije legitiman izbor hrvatskog naroda, isto ponovi sa izborom predsjedavajućeg Savjeta ministara gdje Bošnjaci pokušavaju da izaberu sebi podobnog Srbina van volje i legitimiteta srpskog naroda i Republike Srpske.

Stevandić naglašava da je posebno opasno što lideri SDA Bakir Izetbegović i DF-a Željko Komšić traže podršku međunarodne zajednice, posebno zemalja Kvinte i OHR-a, jer je to antievropski, anticivilizacijski i nedemokratski pokušaj izvrgavanja ruglu rezultata izbora, odnosno pozivanje Evrope da uvodi šerijatska pravila za Balkan.

"Što prije to shvate Bakir Izetbegović i Željko Komšić, ali i drugi političari i stranke iz Federacije BiH koji negiraju prava srpskog naroda i Republike Srpske na legitimne predstavnike, BiH će prije izaći iz krize", poručuje Stevandić.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto sazvala je za sutra nastavak druge hitne sjednice ovog doma, na čijem je dnevnom redu situacija u pravosudnim institucijama BiH sa akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije.

Hitna sjednica prekinuta je 14. juna jer nije bilo dovoljno poslanika iz Republike Srpske za usvajanje dnevnog reda koji je upućen na usaglašavanje Kolegijumu doma.

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka.

(Kurir.rs)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana