Сребренка Голић: Хрватска мора да се изјасни о Трговској гори

Срна
Сребренка Голић: Хрватска мора да се изјасни о Трговској гори

Бањалука - Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је да Српска и БиХ очекују став институција и највиших званичника Хрватске о питању одлагалишта радиоактивног отпада на Трговској гори.

- Власти Хрватске нас у потпуности игноришу, што је незапамћено. У рјешавање проблема су се укључиле институције БиХ, а предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је допис највишим званичницима ове земље и очекујемо њихов став - рекла је Голићева на актуелном часу у Народној скупштини Републике Српске.

Истичући да би Хрватска требало да одговори на питање да ли је почела израду судије о утицају на животну средину, она је навела да је ради тога министарство које предводи упутило другу ургенцију институцијама ове земље.

- Највише посљедица имало би око 230.000 људи, колико их живи у сливу ријеке Уне. Разумијем бојазан тих људи, али и свих нас из Републике Српске. Заиста је недопустиво да Хрватска складишти радиоактивни отпад на граници са сусједном земљом - поновила је Голићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана