Смјене у предузећима и институцијама Републике Српске

ATV
Смјене у предузећима и институцијама Републике Српске

Само неколико мјесеци након што је именован за вршиоца дужности директора Шума Републике Српске, Зоран Стојчић смијењен је са те функције, а на његово мјесто постављен је Славен Гојковић, досадашњи извршни директор за комерцијалне послове.

Умјесто Гојковића, ту функицију ће обављати Раденко Лакетић, досадашњи начелник Одјељења за локални економски развој и стратешко планирање Града Бањалука. Стојчић, који је у новембру прошле године замијенио Ристу Марића, остаје у предузећу на старојој функцији извршног директора за план и анализу. Одлуку  о новим именовањима донио је Надзорни одбор предузећа, на ванредној сједници. 

“Зоран Стојчић који је до сада објављао функцију вршиоца дужности директора буквално је наставио да ради свој посао који је радио прије именовања а то је извршни директор за план и анализу. Његовим именовањем у Децембру за директора генералног Јавног предузећа није укинуто његово претходно рјешење јер је на ту функцију изабран конкурсом. И он је дакле и даље обављају функцију извршног директора за план и анализу”, каже предсједник Надзорног одбора ЈП “Шуме Републике Српске” Биљана Марковић. 

Промјена има и у Републичкој управи за игре на срећу. Влада Републике Спрске разријешила је дужности дикретора Младена Симића на његов лични захтјев, и именовала Александра Дошлића за вршиоца дужности директора Управе за игре на срећу. Смијењен је и досадашњи директор Института за јавно здравство Миодраг Марјановић такође, на његов лични захтјев, а на његово мјесто постављен је Бранислав Зељковић.

“На истој сједници, Влада је донијела Рјешење о разрјешењу др Миодрага Марјановића дужности директора ЈЗУ Института за јавно здравство, на лични захтјев. Влада Републике Српске донијела је Рјешење о именовању Бранислава Зељковића, магистра фармације за вршиоца дужности директора ЈЗУ Института за јавно здравство, на период од 60 дана”, стоји у саопштењу Владе Републике Српске.

Смјене су ових дана прштале и у Електрокрајини. Након што је постављен на чело предузећа, Драган Чавић смијенио је неколико директора и руководилаца у том предузећу. Тврди да је превише администрације, а мањак радника који учествују у производњи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана