Селефијама ће се судити за припремање терористичког напада

Срна
Селефијама ће се судити за припремање терористичког напада

Сарајево - Максим Божић и Един Хастор изјаснили су се пред Судом БиХ да нису криви за планирање и припремање терористичког напада, тако да ће им у наредном периоду почети суђење.

Тужилаштво БиХ подигло је 3. јула оптужницу против Божића и Хастора која их терети да су планирали и припремали терористичке нападе на зграду Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ и зграду Министарства унутрашњих послова (МУП) Тузланског кантона, која је дан касније и потврђена.

Божић и Хастор оптужени су да су, као припадници радикалног селефијског покрета, у контакту са другим лицима, набављали оружје и експлозивна средства те планирали ове терористичке нападе, чијим би извршењем озбиљно дестабилизовали политичке и уставне структуре и нарушили безбједносну ситуацију у БиХ и региону, саопштено је раније из Тужилаштва БиХ.

Намјере оптужених открили су Тужилаштво БиХ и СИПА. Приликом претреса просторија које оптужени користе пронађено је више бомби и аутоматско наоружање, као и јуришни прслуци и војна опрема, а током истраге пронађени су и докази о њиховим нелегалним активностима с циљем припреме и извршења терористичког акта.

Божића и Хастора оптужница терети да су набављали и припремали средства, те предузимали друге радње којима су стварали услове за извршење терористичког чина, чиме су починили кривично дјело тероризам.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана