Раскол у врху СДС-a и ДНС-a уздрмао и омладину

Дарко Момић
Раскол у врху СДС-a и ДНС-a уздрмао и омладину

Бањалука - Превирања унутар СДС-а и ДНС-а изазвала су и озбиљна трвења и унутар омладинских организација ове двије странке чији резултат би могла да буде смјена предсједнице Омладине СДС-а Нине Букејловић, док је позиција угрожена и предсједнику Организацији младих ДНС-а на Боривоју Обрадовићу.

Замјеник предсједника Омладине СДС-а Никола Злојутро потврдио је за “Глас Српске” да би наредне седмице требало да буде сазвана сједница предсједништва, али је истакао да сви чланови предсједништва осуђују Нину Букејловић.

- Она је на лицемјеран начин покушала да злоупотријеби изборни закон тако што је пред саму своју кандидатуру промијенила националност из српске у бошњачку, а да о томе није обавијестила Предсједништво Омладине СДС. Очигледно је да је тај потез повукла искључиво из личног интереса занемарујући интерес СДС-а и углед странке - рекао је Злојутро.

Он је подсјетио да је Нина Букејловић за предсједницу Омладине СДС-а изабрана на унутарстраначким изборима 2015. године као кандидат младих из регионалног одбора пет, те да се тада изјашњавала као Српкиња.

- Никоме, а поготово не предсједници Омладине СДС-а не приличи да због било какве функције мијења вјеру за вечеру - поручио је Злојутро.

Нина Букејловић није одговарала на наше позиве.

Када је ријеч о омладини ДНС-а, њу потреса озбиљан сукоб између предсједника младих ДНС-а Боривоја Обрадовића и омладинске организације ове странке из Бањалуке. Обрадовић јуче није одговарао на наше позиве, али је у име Организације младих ДНС-а упутио саопштење у којем је пружио отворену подршку лидеру ове странке Марку Павићу.

- Организација младих ДНС-а свјесна је да је постигнути изборни резултат, прије свега базиран на визији предсједника Марка Павића и управо имајући у виду његов лични допринос најбољем изборном резултату икада, дајемо му безрезервну подршку. У вези са тренутним дешавањем у странци и око наше странке, ми млади чланови ДНС-а очекујемо да ће предсједник Павић својом мудрошћу спријечити сваки покушај да ДНС крене неким путем који би био супротан једногласно усвојеној Програмској платформи - наведено је у саопштењу Организације младих ДНС-а.

Пријатељске везе

Млади бањалучки ДНС-овци реаговали су на саопштење предсједника Младих ДНС-а Боривоја Обрадовића.

- Републичка организација младих није заузела никакав став о актуелној ситуацији у ДНС-у и изнесено саопштења сматра неприхватљивим и личним ставом предсједника младих Боривоја Обрадовића који нема нашу подршку. Он је на мјесто предсједника младих дошао захваљујући пријатељским везама са предсједником ДНС-а Марком Павићем - наводи се у саопштењу Организације младих ДНС-а Бањалука.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана