Рамић: СНСД би и без нас добио четири делегата

Дарко Момић
Рамић: СНСД би и без нас добио четири делегата

Бањалука - Послије посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске и подршке коју су посланици СДА дали СНСД-у захваљујући којој су у Дом народа БиХ изабрана четири кандидата најјаче владајуће странке у Српској, разбуктао се прави вербални рат између представника ПДП-а и СДА.

Прво је лидер ПДП-а Бранислав Бореновић на свом “Твитер” профилу оптужио СДА да је продужена рука СНСД-а, након чега му је оштро одговорио шеф клуба посланика коалиције “Заједно за БиХ” у Народној скупштини РС и потпредсједник СДА Един Рамић.

- СДА као провјерена филијала СНСД-а заједно са пониженим остацима ДНС-а изгласали су једноумље у виду четири делегата СНСД-а у Дому народа ПС БиХ - написао је Бореновић.

Един Рамић и коалиција “Заједно за БиХ” одбацили су Бореновићеве тврдње, оптужујући га истовремено да је његов очигледни интерес била коначна политичка ликвидација Младена Иванића.

- Бореновић је брже-боље потрчао да свали кривицу за Иванићев неизбор и да по принципу “ухватите лопова” скрене пажњу са своје улоге у овом процесу. Кључ дешавања у вези с Иванићем је заправо у њиховом унутарпартијском обрачуну, гдје је Бореновићу очигледно интерес била коначна политичка ликвидација Иванића и преузимање потпуне контроле у партији. Нека се они баве својим обрачунима, али нека нас не увлаче у то - рекао је Рамић.

Он је рекао да би СНСД добио четири делегата и да посланици ЗБиХ нису за њих гласали, а да Младен Иванић не би прошао ни да су га они подржали.

- То зна свако ко прати односе унутар Народне скупштине РС. Да смо гласали како нам душебрижници савјетују, једини резултат би био да би Бошњаци изгубили мјесто потпредсједника парламента - рекао је Рамић.

Он је казао да би СНСД другачијим распоредом делегирао поново четири делегата у Дом народа, а умјесто Сенада Братића у руководство Скупштине би био изабран Денис Шулић из СНСД-а.

- Ми смо дакле могли само да изаберемо СНСД-овог потпредсједника Скупштине умјесто СДА, а не знам што бисмо то радили - појаснио је Рамић.

Он је рекао да је неистина и обмана да са четири делегата СНСД-а добија могућност блокирања Дома народа, када је ту могућност имао и у прошлом мандату са три делегата. Рамић је оцијенио као лоше то што су се поједини политички субјекти из ФБиХ “примили на Бореновићев спин”.

Испостава

Портпарол ПДП-а Ања Петровић поручила је јуче да посланик СДА Един Рамић на перфидан начин, служећи се лажима, покушава да оправда гласање свог клуба у НСРС.

- Рамић, покушавајући у својим изјавама да у фокус стави измишљотине о предсједнику ПДП-а Браниславу Бореновићу, показује да је политички дилетант који невјешто и неуспјешно покушава да сакрије истину да је он само потрчко Милорада Додика, а СДА испостава СНСД-а - казала је Петровићева.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана