Протести у Бихаћу због миграната

Срна
Протести у Бихаћу због миграната

Бихаћ - У Бихаћу се данас окупило стотињак мјештана који изражавају незадовољство због мигрантске кризе, која се већ мјесецима траје у њиховом граду.

Протести су у организацији Форума грађана “Бихаћка грађанска иницијатива”, а окупљени захтијевају промјену тренутног стања, склањање страних држављања са бихаћких улица и њихов хумани смјештај. 

Грађани су поручили да немају ништа против миграната, али да имају против надлежних који, како су навели, не раде ништа конкретно по питању проналаска адекватних смјештајних капацитета за бројне мигранте са подручја Унско-санског кантона. 

Организатори скупа истичу да је ситуација у граду попримила “алармантну форму”. 

Предсједник Форума Халид Дедић рекао је за портал “Клиџ” да у Бихаћу 10 одсто становништва, односно око 5.000 људи, чине мигранти. 

“То није занемарив проценат, јер замислите када би у Сарајеву био тај проценат, тада би то било 50.000 људи”, додао је Дедић. 

Подршку протестима дао је и бихаћки градоначелник Шухрет Фазлић, који тврди да Савјет министара и Министарство безбједности БиХ немају никакву стратегију и план када је ријеч о рјешавању мигрантске кризе у БиХ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана