Протест упозорења доктора медицине Болнице Источно Сарајево због неисплаћених плата

Срна
Протест упозорења доктора медицине Болнице Источно Сарајево због неисплаћених плата

Источно Сарајево - Синдикат доктора медицине Болнице Источно Сарајево јуче је организовао протест упозорења, захтијевајући исплату плата за август, септембар и октобар.

Предсједница Синдиката доктора сарајевско-романијске регије Татјана Јовичић рекла је да је давно прошао законски рок за исплату ове три плате и навела да је ријеч о тешком кршењу професионалних, социјалних и економских права.

- Добили смо нову болницу, нестрпљиво чекамо усељење и да почнемо радити у њој, али тражимо исплату плата, као и доприноса, који нису уплаћени седам година, трошкова превоза, јубиларних награда, рефундацију трошкова за специјализације и субспецијализације - рекла је Јовичићева.

Она је нагласила да су се писмено обратили директору Болнице Источно Сарајево Горану Тодоровићу, који им је одговорио да не може исплатити плате јер нема дозначених средстава од Фонда здравственог осигурања РС, те да преговорима са ресорним министарством и фондом покушава да обезбиједи исплату августовских плата.

Портпарол Болнице Источно Сарајево Далибор Бошковић рекао је да је Тодоровић већ неколико пута био у Бањалуци, гдје је и јуче био на састанку са ресорним министром и директором Фонда здравства.

- Надамо се да ће у току дана или најдаље сутра бити ријешен проблем заосталих плата за август, као и доприноса радницима, и средстава за рођење дјетета или смрти чланова породице - навео је јуче Бошковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана