Prnjavor ponovo priča o fudbalu

Brane Radulović
Prnjavor ponovo priča o fudbalu

Prnjavor - Pred susret sa Borcem fudbaleri Ljubića potajno su se nadali čudu, koje se na kraju i desilo. Plasman u polufinale Kupa RS i pobjeda nad renomiranim protivnikom vratili su fudbal u modu i podsjetili na neka srećnija vremena.

Gotovo da nema stanovnika ovog grada da ne zna ili ne prepričava jednu od najvećih pobjeda u novijoj istoriji kluba, sigurno najveću od vremena kada je Ljubić krajem prošlog i početkom ovog vijeka bio član Prve lige RS i dva puta stizao do vicešampionske titule.

Ambicije novog rukovodstva, koje predvodi Zoran Deket, su da u ovom gradu ponovo igra elita Srpske, a meč protiv Borca pokazao je da nisu utopija i da su veoma blizu realnosti. Događanja na terenu od samog početka susreta odvijala su se u skladu sa željama “plavih”, a kako je vrijeme odmicalo svima je bilo jasno da se fudbalski gigant iz Banjaluke neće dobro provesti na stadionu “Siniša Peulić”.

- Dogovorili smo se da zapnemo iz petnih žila, da bismo, ne samo pružili žestok otpor nego i pokušali da dođemo do trijumfa. Vjerovali smo u sebe i međusobno, u svlačionici dali riječ da ćemo “ginuti” na terenu - rekao je kapiten Prnjavorčana Danko Segić.

Njegova dva gola donijela su kapital da će zacrtani plan biti ostvaren. Iako su u nastavku meča bili nadigrani, domaći su ipak uspjeli da odole svim pokušajima Borca da napravi preokret.

- Mi iz odbrane bili smo na teškom iskušenju. Borac je napadao u talasima, ali su postigli samo jedan pogodak. Bilo je ovo naše najbolje ovogodišnje izdanje. Radosni smo i zbog činjenice da nam je trener Borca Darko Vojvodić iskreno čestitao prolazak u polufinale - istakao je Boris Žižak, jedan od najistaknutijih pojedinaca u pobjedničkom timu.

Domaći su rano ostali bez povrijeđenog Nemanje Burgića, koga je u 33. minutu zamijenio Duško Subić.

- Osjetilo se na terenu da smo izuzetno inspirisani da dođemo do pozitivnog rezultata. Moji drugari borili su se kao nikada do sada, pa ćemo ovaj rezultat i prolazak u polufinale dugo pamtiti - naglasio je Burgić.

Igračima Ljubića pobjedu je čestitao i načelnik opštine Darko Tomaš, koji je uživao sa tribina bodrio igrače, a svojevremeno je sa bratom blizancem Daliborom branio boje dok je bio član Prve lige.

Drugi put u polufinalu

Ljubić se po drugi put plasirao u polufinale Kupa Republike Srpske. Prvi put bilo je to u sezoni 2004/05, kada je Prnjavorčanima rival u borbi za finale bila dobojska Sloga, koja je u prvom meču na “Lukama” slavila sa 4:0. U revanšu su igrači Ljubića slavili istim rezultatom, ali su eliminisani poslije lošijeg izvođenja penala i nisu se plasirali u odlučujuću bitku za trofej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana