Прњавор поново прича о фудбалу

Бране Радуловић
Прњавор поново прича о фудбалу

Прњавор - Пред сусрет са Борцем фудбалери Љубића потајно су се надали чуду, које се на крају и десило. Пласман у полуфинале Купа РС и побједа над реномираним противником вратили су фудбал у моду и подсјетили на нека срећнија времена.

Готово да нема становника овог града да не зна или не препричава једну од највећих побједа у новијој историји клуба, сигурно највећу од времена када је Љубић крајем прошлог и почетком овог вијека био члан Прве лиге РС и два пута стизао до вицешампионске титуле.

Амбиције новог руководства, које предводи Зоран Декет, су да у овом граду поново игра елита Српске, а меч против Борца показао је да нису утопија и да су веома близу реалности. Догађања на терену од самог почетка сусрета одвијала су се у складу са жељама “плавих”, а како је вријеме одмицало свима је било јасно да се фудбалски гигант из Бањалуке неће добро провести на стадиону “Синиша Пеулић”.

- Договорили смо се да запнемо из петних жила, да бисмо, не само пружили жесток отпор него и покушали да дођемо до тријумфа. Вјеровали смо у себе и међусобно, у свлачионици дали ријеч да ћемо “гинути” на терену - рекао је капитен Прњаворчана Данко Сегић.

Његова два гола донијела су капитал да ће зацртани план бити остварен. Иако су у наставку меча били надиграни, домаћи су ипак успјели да одоле свим покушајима Борца да направи преокрет.

- Ми из одбране били смо на тешком искушењу. Борац је нападао у таласима, али су постигли само један погодак. Било је ово наше најбоље овогодишње издање. Радосни смо и због чињенице да нам је тренер Борца Дарко Војводић искрено честитао пролазак у полуфинале - истакао је Борис Жижак, један од најистакнутијих појединаца у побједничком тиму.

Домаћи су рано остали без повријеђеног Немање Бургића, кога је у 33. минуту замијенио Душко Субић.

- Осјетило се на терену да смо изузетно инспирисани да дођемо до позитивног резултата. Моји другари борили су се као никада до сада, па ћемо овај резултат и пролазак у полуфинале дуго памтити - нагласио је Бургић.

Играчима Љубића побједу је честитао и начелник општине Дарко Томаш, који је уживао са трибина бодрио играче, а својевремено је са братом близанцем Далибором бранио боје док је био члан Прве лиге.

Други пут у полуфиналу

Љубић се по други пут пласирао у полуфинале Купа Републике Српске. Први пут било је то у сезони 2004/05, када је Прњаворчанима ривал у борби за финале била добојска Слога, која је у првом мечу на “Лукама” славила са 4:0. У реваншу су играчи Љубића славили истим резултатом, али су елиминисани послије лошијег извођења пенала и нису се пласирали у одлучујућу битку за трофеј.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана