Пријевремени избори у девет локалних заједница

Срна
Пријевремени избори у девет локалних заједница

Требиње - Пријевремени избори за градоначелнике Добоја и Требиња, те начелнике општина Босанско Грахово, Босански Петровац,Домаљевац-Шамац, Дрвар, Какањ, Бужим и Рибник одржавају се данас.

Изборна тишина почела је јуче у 7.00 часова и траје до затварања бирачких мјеста данас у 19.00 часова.

За гласање је предвиђено 321 бирачко мјесто, а такође је формирано и  20 мобилних тимова, док се на гласачким листићима налазе имена 30 кандидата.

Гласачка мјеста у Требињу, Добоју и Рибнику отворена су тачно у 7:00 часова, без икаквих сметњи.

Данас у подне Централна изборна комисија БиХ ће саопштити какав је одзив бирача до 11.00 часова. 

Дрвар

У Дрвару је за пријевремене изборе за начелника општине регистровано 6.816 гласача који бирају између два кандидата - Душице Рунић /СНСД/ и независног кадидата Дарка Кајтеза.

Предсједник ОИК-а Дрвар Нена Боснић рекла је Срни да ће грађани моћи да гласају на 16 редовних и једном бирачком мјестом за гласање на непотврђеним листићима, а постоје и три мобилна тима.

Босанско Грахово

У Босанском Грахову је регистрован 2.941 гласач који бирају између два кандидата - Уроша Макић /СНСД/ и независног кандидата Милорада Глигића.

Предсједник ОИК-а Босанско Грахово Драгиша Ковачевић рекао је да ће грађани моћи да гласају на шест бирачких мјеста, два придружена мјеста и путем једног мобилног тима.

Босански Петровац

У Босанском Петровцу регистровано је 6.664 гласача, који бирају између шест кандидата Емине Мешић /СНСД/, Ермина Хајдера /СДП/, Сенаде Мехдин /СДА/, Русмира Мујаџића /ДФ/, те два независна кандидат Бранка Деспота и Дејана Прошића.

Члан ОИК-а Босански Петровац Драгана Манојловић рекла је Срни да ће грађани гласати на 17 бирачких мјеста, путем три мобилна тима и на једном бирачком мјестом за гласање на непотврђеним листићима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана