Пријатељ Насера Орића уживо из суднице преносио преусду Караџићу

Танјуг
Пријатељ Насера Орића уживо из суднице преносио преусду Караџићу

Београд - Нихад Аличковић, који слови за пријатеља Насера Орића упркос наводно строгим контролама унио је телефон у судницу трибунала.

Он је директно преносио изрицање пресуде првом предсједнику РС Радовану Караџићу у сриједу.

"Ево ићи ћу live да можете слушати, али цу сакрити мобител... пошто вама касни пренос пола сата!!! Ако буде пресуда за Приједор и друге општине, хоцу муштулук.?? Идемо live, само пшшшт..", написао је Аличковић на посту објављеном на свом фејсбук профилу јуче у 14,26 сати.

То се догодило упркос тврдњама тужилаштва да ће бити строго забрањено да у зграду, потоготово судницу неко унесе мобилни телефон или камеру.

Уживо пренос о изрицању пресуде био је забрањен, а пренос је започео са 30 минута одлагања, наводно, писали су медији у БиХ, да би се избjегао инцидент попут оног када је хрватски генерал Праљак током изрицања пресуде попио отров.

Аличковић је, такође, јуче из Хага објавио снимак како тjера човjека са српском заставом испред хашког суда, уз хрпу изговорних псовки.

Он је познат и по томе што се нашао у групи која је каменовала актуелног предсjедника, тада премијера Александра Вучића, у Сребреници 11. јула 2015. Годину дана касније, на исти дан, Аличковић је у Сарајеву поставио инсталацију "Анти Дејтон група" у облику Републике Српске, и мада нико од власти није реаговао, морао је да је уклони.

Годину касније, на истом мjесту, Аличковић и слиједбеници извели су нову сарајевску представу.

Под плаштом борбе за права тек рођене дјеце и наводног спонтаног граданског окупљања, тражили су усвајање Закона о јединственом матичном броју.

Али не Закона који би био прихватљив за све у БиХ. Баш као и током “сарајевског прољећа” - рушилачких демонстрација из фебруара 2014. И тада су се Аличковић и дружина наводно спонтано борили за обесправљене градане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана