Преминуо Здравко Крсмановић

Глас Српске
Преминуо Здравко Крсмановић

Фоча – Здравко Крсмановић, потпредсједник Народног демократског покрета (НДП), бивши начелник општине Фоча и народни посланик, преминуо је ноћас након краће и тешке болести, саопштено је из НДП-а

Како су саопштили, НДП је одласком Крсмановића остао без једног од својих најпрепознатљивијих чланова .

“Као доскорашњи народни посланик, а раније и као начелник општине Фоча, Здравко Крсмановић  ће остати упамћен као бескомпромисни  борац  за демократију и просперитет Републике Српске и њених грађана. Здравко Крсмановић је добио многе животне битке, али је , на жалост, ову изгубио”, саоштено је из НДП-а.

Мјесто и вријеме сахране потпредсједника НДП-а ће бити накнадно саопштено.

Здравко Крсмановић рођен је у Фочи 10. фебруара 1957. године.

Грађевински факултет завршио је у Сарајеву 1979. године. По завршетку факултета запослио се као стручни сарадник за грађевинарство, урбанизам и стамбено - комуналне послове у Скупштини општине Фоча.

Кратко вријеме радио је у Средњошколском центру у Фочи, након чега прелази у Електропривреду БиХ. Од 1985. до 1990. године ангажован је на пословима студијско - истражних радова и на пројектовању хидроелектрана на Дрини и изградњи ХЕ Вишеград, за које је добио и златну значку Електропривреде БиХ.

Почетком деведесетих година прелази на послове директора Радне јединице “Хидроградња” гдје је радио до преласка на дужност Начелника општине Фоча. У периоду од 2000. до 2002. године радио је као замјеник министра саобраћаја и веза у Влади Републике Српске. У истом периоду ангажован је на пословима асистента на предмету Организација и технологија грађења код проф. др. Живојина Прашчевића на Грађевинском факултету Универзитета у Бањалуци.

Функцију начелника општине Фоча обавља од новембра 2004. године. Постдипломски студиј на Факултету техничких наука уписао је школске 2004./2005. године, а магистрирао је у јуну 2009. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана