Пред ГП Маљевац полиција зауставила стотине миграната који желе ући у Хрватску

klix.ba
Пред ГП Маљевац полиција зауставила стотине миграната који желе ући у Хрватску

Велика Кладуша - Из Граничне полиције БиХ за klix.ba је потврђено да је на Међународни гранични прелаз Велика Кладуша – Маљевац стигло близу 100 миграната из кампа у Великој Кладуши, који не посједују документе за прелазак државне границе и налазе се 70 метара од граничног прелаза, због чега је онемогућен саобраћај.

Припадници Јединице граничне полиције Велика Кладуша добили су подршку од Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона чији су службеници распоређени у близини прелаза.


Тренутно се с мигрантима преговара како би биле подузете мјере с циљем њиховог удаљавања од граничног прелаза.

Група миграната која је пјешице кренула нешто прије подне у правцу Граничног прелаза Велика Кладуша - Маљевац заустављена је 200-тињак метара од границе.

Даљи пролазак онемогућавају им полицијске снаге наше земље и Републике Хрватске. Гранични прелаз Велика Кладуша - Маљевац затворен је до даљњег у оба смјера.

У потпуности је затворена и цеста од Тржног центра Судо-Лука до границе. преноси Радио Велика Кладуша.

Како јавља репортер портала klix.ba, мигранти су на самој граници, а јаке полицијске снаге осигуравају границу. Према одређеним информацијама хрватска гранична полиција хеликоптером надзире прелаз.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана