Позив за сарадњу у свим областима безбједности

Срна
Позив за сарадњу у свим областима безбједности

Сарајево - Другог дана Минхенске безбједносне конференције високе званице су позвале учеснике на сарадњу у свим областима безбједности и економије и на више глобалног мултилатералног партнерства, саопштено је из Савјета министара.

Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић присуствовао је панелу у којем је учествовала њемачки канцелар Ангела Меркел, предсједник Египта Абдел Фатах ал Сиси и предсједник Румуније Клаус Јоханис, а модератор је био предсједавајући Минхенске конференције Волфганг Ишингер.

“Звиздић се на маргинама конференције кратко састао са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом, кога је информисао о актуелној ситуацију у вези са усвајањем првог годишњег националног програма”, наводи се у саопштењу.

Послијеподне, Звиздић ће присуствовати панелу “Безбједност у Југоисточној Европи - Два корака напријед, један назад”. Панелиста ће бити предсједник Србије Александар Вучић, а модератор европски комесар за политику сусједства Јоханес Хан.

Минхенска безбједносна конференција се завршава сутра завршним обраћањем предсједавајућег конференције Волфганга Ишингера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана