Потписан уговор о дистрибуцији тв сигнала широм свијета

Срна
Потписан уговор о дистрибуцији тв сигнала широм свијета

Бањалука - Представници “Телекома Србија” потписали су данас у Бањалуци са представницима Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/, Алтернативне телевизије /АТВ/ и Телевизије К3 уговор о дистрибуцији ТВ сигнала широм свијета.

Потписан је и протокол о сарадњи у вези са заједничком производњом новог телевизијског серијског програма између “Телекома Србија” и РТРС-а.

Генерални директор компаније “М:тел” Марко Лопичић рекао је да је ова компанија најозбиљнији телекомуникациони оператер у БиХ, те да ресурсе и знање улаже у квалитетне пројекте.

Координатор за интернет и мултимедију “Телекома Србија” Владимир Лучић рекао је да ће овај пројекат бити обострано битан јер ће људи у дијаспори коначно добити квалитетан, легалан скуп свих најбитнијих канала региона.

Он је додао да ће, с друге стране, заједно улагати у иновативан садржај, нове серијске програме и самим тим “Телеком Србија” развиће своју понуду, доћи ће до задњег корисника било гдје у свијету, а и сами канали ће подићи квалитет својих услуга.

Лучић је навео да је ова компанија донијела стратегију ширења у региону и свијету, посебно тамо гдје је присутна дијаспора.

“Један од сегмената тог пројекта јесте и улагање у садржаје и због тога је веома важно партнерство са националним телевизијама у региону”, рекао је Лучић и нагласио да је посебна част што су учешће у пројекту прихватили најважнији национални канали у Републици Српској.

Када је ријеч о протоколу о сарадњи у вези са заједничком производњом новог телевизијског серијског програма, Лучић је најавио да би прва серија требало да буде наставак серијала “Сложна браћа”.

“У овом региону постоји много добрих редитеља, сценариста и глумаца па је недостајала само једна карика, а то је поуздан финансијски партнер који такав производ може да пласира свугдје у свијету. У сарадњи са РТРС-ом биће направљене серије и филмови којим ћемо бити поносни”, навео је он.

Генерални директор РТРС-а Драшко Милиновић рекао је да је ово велика ствар за јавни сервис Српске и навео да овим “Телеком Србија” преузима ексклузивну дистрибуцију оба канала РТРС-а, додавши да у овом тренутку не постоји нико ни бољи ни јачи ко то може квалитетније да ради.

Он је подсјетио на проблеме у вези са дивљим дистрибутерима који су канале ове телевизије нелагално трансформисали, односно дистрибуисали у разне платформе.

Милиновић је рекао да је ово велики дан за легализацију дистрибуције телевизијских канала широм свијета, на постојећим и будућим платформама.

Када је ријеч о заједничкој производњи новог телевизијског програма Милиновић је рекао да ће на овај начин покушати да окупе младе људе који имају везе са развојем домаћег серијског програма, те додао да очекује да би у наредних мјесец дана могао да буде потписан уговор за прву серију.

Директор АТВ-а Ведран Шкоро нагласио је важност уговора са моћном комапијом као што је “Телеком Србија” и што се он потписује на дан када РТРС обиљежава 27 година постојања и успјешног рада.

“Ово је значајан уговор и има вишеструки значај којим ће жТелеком Србијаж добити ексклузивно право на дистрибуцију нашег сигнала широм свијета. АТВ ће добити много јер ће повећати заступљеност програма на свим савременим дистрибутивним платформама, а биће унапријеђена доспупност сигнала за гледаоце у дијаспори”, навео је он.

Замјеник директора Телевизије К3 Бранко Дакић захвалио је “Телекому Србија” што је ову, прву телевизију у Српској, која траје 24 године, укључио у овај пројекат.

“Отварају нам се велике могућности приближавања нашим гледаоцима и шири нам се тржиште на цијели свијет. Наши гледаоци у дијаспори имаће прилику да прате шта се дешава у њиховом крају”, рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана