Послије шака у СДС-у сијевају кривичне пријаве

nezavisne.com
Послије шака у СДС-у сијевају кривичне пријаве

​Бањалука - Милан Тубин, предсједник Градског одбора СДС-а у Приједору и посланик Народне скупштине РС, рекао је да је поднио кривичне пријаве против особа које су прекинуле сједницу Градског одбора и физички напале њега и чланове који су дошли на сједницу.

“Сједници Градског одбора одазвало се око 50 чланова и нормално смо почели с радом. Након неколико минута у салу гдје се одржавала сједница упали су људи предвођени Душаном Берићем, а међу њима и они који нису чланови странке, и физички пријетили и узнемиравали чланове Градског одбора”, рекао је Тубин за “Независне”, истичући да је морао да прекине сједницу и позове полицију.

Тубин наглашава да није тачна информација да је једна од тачака дневног реда сједнице Градског одбора, која је била у четвртак, требало да буде коалиција са СНСД-ом на нивоу града Приједора, те да они нису потписали никакав коалициони споразум ни са једном од странака.

“Градски одбор СДС-а и даље наставља опозиционо дјеловање у Скупштини града Приједор, те се ограђује од било каквих појединачних наступања одборника СДС-а у Скупштина града јер имамо поуздане информације да је одборник Славко Шврака ишао на преговоре са СНСД-ом без знања и сагласности Градског одбора”, рекао је Тубин.

Иначе, у Градском одбору СДС-а у Приједору већ неко вријеме трају несугласице и на једној страни су они који подржавају Тубина као предсједника Градског одбора, а с друге стране један мали дио присталица СДС-а њега не признаје као предсједника.

Тубин засад има подршку Вукоте Говедарице, лидера СДС-а, а половином јануара група незадовољних чланова СДС-а покушала је да га опозове са чела локалног одбора СДС-а, али није успјела у томе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана