Podržani projekti za bolji život građana

B. S.
Podržani projekti za bolji život građana

Banjaluka - Predstavnici devet organizacija civilnog društva potpisali su juče u Gradskoj upravi, sa predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), ugovore o finansiranju projekata u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije “Reload”.

Gradonačelnik Igor Radojičić naglasio je da je grad veoma zainteresovan da se organizacije civilnog društva što više razvijaju i da jedan od ciljeva gradske politike jeste aktivno uključivanje civilnog sektora u društveni život.

Vrijednost dodijeljenih sredstava po pojedinačnim projektima iznosi od 11.000 KM do 31.000 KM. Podršku su dobili Društvo psihologa RS za projekat “Djeca u zagrljaju medija”, Humanitarna organizacija “Partner” za projekat “Banjaluka - inkluzivna zajednica”, zatim “Zdravo da ste”, “Dnevni centar za stare”, “Mozaik prijateljstva”, te Udruženje za pomoć licima sa autizmom “Djeca svjetlosti”. Osim njih, podržani su Gradska organizacija slijepih, Gradsko pozorište “Jazavac” sa projektom “Kultura u predgrađu” te Gorska služba spasavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana