Плаћени убица из Србије у крвавом походу: Снимљена брутална ликвидација VIDEO

kurir.rs
Плаћени убица из Србије у крвавом походу: Снимљена брутална ликвидација VIDEO

Холандска полиција сумњичи Чабу Дера (38), који је 5. јануара ове године у београдском насељу Баново брдо убио Небојшу Марковића (37), и за убиства Хрвата Ивана Сердарушића у јулу прошле године у Амстердаму, као и још једног мушкарца у Будимпешти у септембру. Холандска полиција саопштила је да је Дер плаћени убица са мађарским и српским држављанством.

Полиција вјерује да је Дер стигао у Холандију око 8. јануара, те да је три недеље касније починио убиство у једном италијанском ресторану у Амстердаму. Ушао је у ресторан обучен као туриста и упуцао жртву у главу, преносе тамошњи медији.

Лице Чабе Дера јасно се види на снимцима надзорне камере, а на мјесту злочина пронађен је и његов ДНК.

Чаба Дер је у Србији осуђен на затворску казну 2004. године због убиства. Пуштен је из притвора у фебруару 2017. године. Из полиције су у саопштењу навели да желе да разговарају са свима који су имали контакт са Дером у периоду од 8. до 30. разговарала са сваким ко је имао контакт са Дером од 8. до 30. јула  када се убиство догодило и за информације о њему понудили награду од 20.000 евра.

Према наводима холандских медија Чабина жртва се већ дуже вријеме бавила пословима у вези са продајом дроге па се то наводи као главни смијер истраге и мотив Сердарушићеве егзекуције.

Извори блиски холандским истражним органима наводе да је Дер оставио бројне трагове на мјесту злочина, а полиција је успела да реконструише његово кретање након убиства.

Жртву која је ручала у ресторану у Бетовеновој улици у Амстердаму улици на  егзекутор је упуцао у главу пиштољем с пригушивачем, а потом је побјегао.

Очевици су га описали као изразито мишићавог мушкараца високог око 160 центиметара. У тренутку док је пуцао за сусједним столом сједиле су жене са малом бебом. Хитна помоћ је убрзо стигла, али Сердарушић је у болници подлегао повредама.

Приликом бијега одбацио је ватрено оружје с пригушивачем, беж шешир, црну торбицу за лап топ, рукавице и бело-плаву кошуљу. Неколико минута након злочина лоциран је близини Конингсплеина у центру града. Истражитељи су, анализирајући његово кретање, закључили да је Дер највјероватније изнајмио хотелску собу у близини главне жељезничке станице. 

Карло Ферили, власник ресторана у којем је убијен Сердарушић, за медије је изјавио да је он био њихов редовни гост, али да га није лично познавао.

“Био је само један од неколико хиљада наших гостију колико их месечно прође кроз локал, а 99 одсто су радни људи из нашег суседства.

 

ВИДЕО СНИМАК САДРЖИ УЗНЕМИРУЈУЋЕ СЦЕНЕ!

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана