Pet firmi bacilo oko na olupine

Glas Srpske
Pet firmi bacilo oko na olupine

Banjaluka - Na adresu Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH stiglo je pet ponuda na javni oglas za uništavanje vozila koja duže od deceniju propadaju u skladištima širom zemlje, potvrđeno je “Glasu Srpske” u toj instituciji.

Riječ je o vozilima koja su mahom zaplijenjena u carinskom postupku, a pravosnažnom sudskom odlukom oduzeta i za koja se u proteklim godinama bezuspješno tragalo za rješenjem. Zbog toga su od brojnih vozila ostale samo olupine iako su u vrijeme kada su oduzeta bila u voznom stanju, a u staro gvožđe bi trebalo da konačno ode više od 2.500 vozila.

Rok za dostavljanje ponuda na javni poziv za prikupljanje ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača za uništenje motornih vozila te otkup korisnih otpadaka i ostataka predmeta uređenja, koji je UIO raspisao u aprilu, istekao je juče. Njime je predviđeno uništavanje vozila u skladištima UIO BiH u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Tuzli, a načelnik Odjeljenja za komunikacije i međunarodnu saradnju u UIO Ratko Kovačević rekao je da će nadležna komisija u idućih nekoliko dana pregledati pristiglih pet prijava kako bi se vidjelo da su ispunjeni uslovi iz javnog oglasa.

Kovačević, međutim, nije mogao da precizira kada bi mogao biti izabran izvođač radova, od čega zavisi i početak dugoočekivanog uništavanja auta, od kojih BiH trenutno ima samo gubitke.

- Ako ne bude žalbi, veoma brzo bismo mogli da završimo ovaj dio posla, a ako ih bude, to će usporiti proceduru, tako da je trenutno teško predvidjeti u kojem pravcu će se stvari odvijati - rekao je Kovačević.

Godišnji zakup prostora za vozila, od kojih su mahom ostale samo olupine, košta oko 90.000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana