Павић: Подршка Предсједнику ДНС-а и страначком предсједништву

Срна
Павић: Подршка Предсједнику ДНС-а и страначком предсједништву

Приједор - Главни одбор ДНС-а дао је на данашњој сједици пуну подршку предсједнику и Предсједништву ДНС-а да наставе да воде странку на принципима страначког програма и статута, рекао је лидер ДНС-а Марко Павић.

Павић је рекао да ДНС и даље остаје при коалиционом споразуму који је потписан са СНСД-ом и Социјалистичком партијом.

“Ми ћемо, према обећању мандатара и даље чинити дио власти и Владе у Републици Српској”, рекао је Павић након данашње сједнице Главног одбора ДНС-а у Приједору.

На питање колико министарских мјеста очекује, Павић је рекао да ће о томе бити разговарано почетком идуће седмице.

Павић је рекао да ДНС наставља рад на принципима страначког програма и статута и на принципима воље и жеље чланова и гласача који су ДНС-у дали подршку на протеклим изборима.

Он је додао да је Главни одбор ДНС-а усвојио закључке са 15. и 16. сједнице Предсједништа странке, чиме је дата пуна подршка предсједнику и Предсједништву странке да и даље наставе да воде странку на овим принципима.

“Онемогућено је да једна група људи, уз помоћ са стране, преузме странку. Изворни ДНС је остао и наставиће да дјелује на својим основним принципима”, нагласио је Павић.

Он је навео да је један број чланова ДНС-а радио супротно политици и ставовима органа странке и да су искључи из странке.

“Они се нису жалили и нису били присутни на данашњој сједници Главног одбора. Од 146 чланова ми смо имали данас 139 и када бисмо све сабрали неких четрдесет чланова није било на данашњој сједници. Са оним члановима који су сами себе искључили из чланства то је мање од четвртине укупног некадашњег броја Главног одбора”, рекао је Павић.

Он је изразио задовољство позитивном енергијом која се, како је рекао, осјетила у ДНС-у. Павић је рекао да је на данашњој сједници Главног одбора усвојен извјештај централног изборног штаба, уз констатацију да је ДНС изузетно задовољан резултатима изборних активности.

“Похвалили смо регије Романије, Бијељине и Бањалуке и појединце које су у тим регијама дали изузетан допринос за велики раст броја гласова”, рекао је Павић.

Он је додао да су ти резултати основ да ДНС иде даље и да на наредним изборима постигне бољи резултат него у претходном периоду. “Констатовали смо да смо своје планове испунили када смо освојили 12 посланичких мјеста у Народној скупштини Српске и једно у паламенту БиХ, затим 100.000 гласова за заједничке кандидате за члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске. Имамо резултате са којима се можемо поносити и са којима можемо бити задовољни”, рекао је Павић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана