Пао крадљивац скупоцјених аутомобила након пет година бјекства

nezavisne.com
Пао крадљивац скупоцјених аутомобила након пет година бјекства

Бањалука – Драгослав Томић (39) из Мркоњић Града, за којим су биле расписане потјернице због више тешких крађа, а који се доводи и у везу са извршењем кривичних дјела на подручју Бањалуке, ухапшен је јуче, сазнајемо у Полицијској управи Бањалука.

Он се сумњичи да је од фебруара до маја ове године, уз помоћ подесног алата и специјалних уређаја за декодирање и стављање у погон, украо три возила, чиме је причнио материјалну штету преко 65.000 КМ.

“Истог дана, на основу наредбе надлежног суда, извршен је претрес на двије локације, куће, помоћних објеката и возила које користи осумњичени у Мркоњић Граду, приликом којег су пронађена и одузета средства погодна за извршење кривичних дјела и предмети који ће послужити као доказ у кривичном поступку”, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Како су навели, једно од украдених возила је пронађено, а рад на проналаску осталих и евентуалне повезаности других лица у вези са извршењем кривичних дјела је у току.

Томић је данас, након завршеног испитивања, предат у надлежност Окружном центру судске полиције Бањалука.

Томић, како сазнајемо, већ годинама измиче правосудним органима. Он је, наиме, пет година био у бјекству, а скривао се у земљи и иностранству. Током претреса су пронађени документи, за које се сумња да су фалсификовани, те да је помоћу њих прелазио границе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана