Нове смјене: Панић остаје без фотеље у ПЗ Бањалука

nezavisne.com
Нове смјене: Панић остаје без фотеље у ПЗ Бањалука

Бањалука - Саша Панић, директор Пословне зоне "Бањалука", који је кадар ДНС-а, биће до краја седмице смијењен с те функције, сазнају "Независне" од извора блиског ДНС-у.

Ово је још једна у низу смјена које се дешавају посљедњих неколико дана.

Одлука да буду смијењени неки од челних људи у јавним установама и предузећима у РС донесена је због издаје коалиције током предизборне кампање.

"Панић, који је уједно и потпредсједник Скупштине општине Лакташи, биће смијењен с мјеста директора ПЗ 'Бањалука', али не и с позиције у СО Лакташи", тврди наш извор.

Од Панића јуче нисмо успјели добити коментар, јер се није јављао на телефон.

Осим њега, у наредних неколико дана без фотеље ће, како сазнајемо, остати и Ново Грујић, директор Регионалне депоније Бањалука "Депот".

Подсјетимо, најприје је у Котор Варошу смијењена Далиборка Керезовић-Дамјановић (ДНС), директорица Шумског газдинства "Врбања", затим је без функције остао и њен страначки колега, директор Рудника и термоелектране (РиТЕ) Угљевик Ђорђе Поповић, а без директорског мјеста би могао остати и Ненад Нешић, в.д. директора "Путева РС".

У Социјалистичкој партији, како смо сазнали, без фотеље би ускоро могао остати Ристо Марић, директор "Шума РС".

Коалиција СНСД-а, ДНС-а и СП-а још није дала званичну одлуку ко ће бити смијењен.

Милорад Додик, предсједник СНСД-а, недавно је рекао да постоје појединци који нису радили у интересу коалиције.

"Неки су радили директно против коалиције, а припадају неким од наших коалиционих партнера. Наредних дана ћемо то да испитамо. Нико неће бити заштићен нити ослобођен одговорности", рекао је Додик.

Он је тада додао да поштује Марка Павића, лидера ДНС-а, али да је око њега било мангупа који су током кампање радили директно за другу страну.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана