Негитиван одговор Чубриловића на захтјев Цвијановићеве о смјени Малешевића

nezavisne.com
Негитиван одговор Чубриловића на захтјев Цвијановићеве о смјени Малешевића

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић доставио је негативно мишљење предсједници Владе Републике Српске Жељки Цвијановић на разрјешење Данета Малешевића са мјеста министра просвјете и културе у Влади Републике Српске.

Предсједница Владе Република Српска Жељка Цвијановић одлучила је да изврши измјену у саставу Владе, која се односи на министра просвјете и културе Данета Малешевића из ДНС-а. Она је затражила мишљење предсједника РС Милорада Додика и предсједника НСРС Недељка Чубриловића.

Премијерка РС Жељка Цвијановић тражила је мишљење од предсједника РС Милорада Додика и предсједника НС РС у вези са кадровским промјенама у Влади.

Премијерка РС има право по Закону о Влади РС, затражити мишљење предсједника Републике Српске и предсједника Народне скупштине у вези смјена.

Члан. 13 , став 3 овог Закона прописује да "предсједник Владе може, за вријеме трајања мандата Владе, на основу претходно прибављеног писаног мишљења предсједника Републике и предсједника Народне скупштине, вршити промјене у саставу Владе до једне трећине првобитно изабраног састава Владе, о чему обавјештава Народну скупштину".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана