Ne zna se tačan broj članova Skupštine SDS-a

ATV
Ne zna se tačan broj članova Skupštine SDS-a

Skupština Srpske demokratske stranke održaće se u subotu 15. decembra u Banjaluci u sali Metal u okviru Banjalučkog velesajma sa početkom u 12 časova. Međutim nije poznato koliko Skupština broji članova, niti ko će sve istoj prisutvovati.

Niko u u opštinskim odborima Srpske demokratske stranke ne zna koliko Skupština stranke broji članova. Kada je Predsjedništvo stranke odbacilo zahtjev za održavanje vanredne skupštine govorilo se o 416 delegata. Međutim predsjednik stranke je u nedavnoj najavi održavanja redovne Skupštine rekao da je broj delegata manji od 400.

Pojedini članovi su pozvani, a drugi se čude zašto oni nisu dobili poziv. U Bileći poziv su dobila dvojica članova Skupštine, ali ne i Gligor Samardžić, koji je po statutu stranke kao biši član Glavnog odbora po autmatizmu i član Skupštine stranke. Isti slučaj je i u Čelincu. Gradski odbor u Doboju je raspušten, međutim mandat delegata u Skuštini traje sve do unutarstranačkih izbora i do formiranja novog Gradskog odbora stranke. Samim tim 36 članova Skupštine iz Doboja mora dobiti poziv i ima pravo da prisustvuje istoj.

Mnogi smatraju da se ne pozivaju oni za koje sadašnji predsjednik stranke misli da su nepodobni. 

Pojedinci iz vrha SDS-a najavljuju da će tražiti da se uporedi spisak delegata sa Skupštine održane u Bijeljini 28. maja 2017. godine, sa spiskom članova predstojeće Skupštine u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana