Надзорни одбор Шума Српске умјесто Марића именовао Стојчића

РТРС
Надзорни одбор Шума Српске умјесто Марића именовао Стојчића

Надзорни одбор ЈП Шуме Републике Српске разријешио је генералног директора овог предузећа Ристу Марића и именовао за вршиоца дужности Зорана Стојчића, досадашњег извршног директора у предузећу, потврђено је за РТРС.

Марић је између осталог смијењен са ове функције и због проблема који се дешавају у Шумском газдинству “Клековача - Потоци” из Источног Дрвара.

Радници овог шумског газдинства протестују већ 16 дана, јер је вршилац дужности директора Никола Јанковић отпустио раднике из Дрвара и Источног Дрвара и довео раднике из других општина, углавном из Рибника.

“Та ситуација није ријешена како је налагало ресорно министарство. Јуче су људи из Министарства дошли са налогом да Милан Кецман преузме функцију вршиоца дужности директора Шумског газдинства, а директор је послао комисију са другим налогом да на ту позицију дође Никола Стојаковић, економиста из Рибника. Тако раније није било договорено”, навео је раније извор Срне из “Шума Српске”.

Он је истакао да радници Шумског газдинства “Клековача-Потоци” и даље траже заштиту својих права и да буде смијењен вршилац дужности директора Никола Јанковић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана