На састанак стиже више од 2.000 званица

Срна
На састанак стиже више од 2.000 званица

Сарајево - У Сарајеву ће од 7. до 9. маја бити одржан годишњи састанак Одбора гувернера Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), који ће окупити више од 2.000 високих званичника, представника међународне пословне заједнице, инвеститора, те организација цивилног друштва.

У саопштењу ЕБРД-а наводи се да ће у фокусу програма конференције бити тема “Повезивањем економија до снажнијег раста”, која се односи на све земље региона, као и представљање могућности за улагања на подручју цијелог западног Балкана. БиХ ће, у оквиру сесије о потенцијалима за инвестирање у БиХ, имати посебну прилику за промоцију свих стратешких индустријских грана земље. У оквиру пратећег програма годишњег састанка Одбора гувернера ЕБРД-а биће одржане сесије “Инвестирање у БиХ - инвестиција у профитабилне пројекте”, “Инвестиције у западни Балкан - корпоративна перспектива”, “Зелени градови = побољшани услови живота”, “Миграције у региону ЕБРД-а: претварање изазова у прилику”, те “Транзиција у транзицију: дијељење искустава”.

Скуп у Сарајеву ће почети у уторак, 7. маја, годишњим донаторским састанком ЕБРД-а, на којем ће донатори са три континента размотрити резултате партнерства током 2018. године. У сриједу, 8. маја, биће одржан сусрет лидера земаља из окружења, који би требало да пошаљу јасну поруку да је регион сигуран за инвестирање. Сесија “Инвестирање у БиХ - инвестиције у профитабилне пројекте” биће одржана у четвртак, 9. маја, од 9.30 часова у згради заједничких институција БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана