Mladen Bosić: Konstitutivna sjednica 5. decembra

Ž. D.
Mladen Bosić: Konstitutivna sjednica 5. decembra

Sarajevo - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić zakazao je za 13. novembar sjednicu kolegijuma da bi bio utvrđen datum održavanja konstitutivne sjednice novog saziva ovo doma.

- U utorak će kolegijum razmatrati termin za održavanje sjednice novog saziva, jer imamo rok od 30 dana od potvrđivanja rezultata izbora da bude konstituisan Parlament. Taj rok teče i pretpostavljam da će konstitutivna sjednica biti održana 5. decembra - rekao je Bosić za “Glas Srpske”.

Dodao je da će na konstitutivnoj sjednici novoizabrani poslanici dati svečane izjave, izabrati predsjedavajućeg, prvog zamjenika predsjedavajućeg i drugog zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma, te članove Komisije za pripremu izbora Savjeta ministara BiH.

- Nadam se da će do tog termina biti nađena stabilna parlamentarna većina i da će Parlament funkcionisati u punom kapacitetu - rekao je Bosić.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Šefik Džaferović je kazao da će konstitutivna sjednica biti zakazana u skladu sa Ustavom i zakonom. On vjeruje da će konstitutivna sjednica biti zakazana početkom narednog mjeseca. Poslovnikom o radu Predstavničkog doma utvrđeno je da konstitutivnoj sjednici predsjedava najstariji poslanik novog saziva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana