Младен Босић: Конститутивна сједница 5. децембра

Ж. Д.
Младен Босић: Конститутивна сједница 5. децембра

Сарајево - Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић заказао је за 13. новембар сједницу колегијума да би био утврђен датум одржавања конститутивне сједнице новог сазива ово дома.

- У уторак ће колегијум разматрати термин за одржавање сједнице новог сазива, јер имамо рок од 30 дана од потврђивања резултата избора да буде конституисан Парламент. Тај рок тече и претпостављам да ће конститутивна сједница бити одржана 5. децембра - рекао је Босић за “Глас Српске”.

Додао је да ће на конститутивној сједници новоизабрани посланици дати свечане изјаве, изабрати предсједавајућег, првог замјеника предсједавајућег и другог замјеника предсједавајућег Представничког дома, те чланове Комисије за припрему избора Савјета министара БиХ.

- Надам се да ће до тог термина бити нађена стабилна парламентарна већина и да ће Парламент функционисати у пуном капацитету - рекао је Босић.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Шефик Џаферовић је казао да ће конститутивна сједница бити заказана у складу са Уставом и законом. Он вјерује да ће конститутивна сједница бити заказана почетком наредног мјесеца. Пословником о раду Представничког дома утврђено је да конститутивној сједници предсједава најстарији посланик новог сазива.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана