Мистериозна смрт на аутопуту: Фирића избацили из јурећег аута?

24sata.hr
Мистериозна смрт на аутопуту: Фирића избацили из јурећег аута?

Сплит - У полицији око истраге смрти Анте Фирића (27) мишљења су подијељена. Једни нису заинтересовани за рјешавање случаја, док други сматрају да би сад, ако је у питању била намјештена несрећа, могло доћи до ескалације насиља.

Саговорници хрватског портала 24.хр не искључују могућност да су Фирића избацили из аутомобила.

Такођер, можда су му некако онемогућили кретање те га оставили у тамној одјећи, претходно пратећи слаб промет на аутоцести како би били увјерени да ће у извјесно вријеме ипак наићи нека од возила.

Иначе, та дионица аутоцесте није покривена надзорнима камерама, а на 58. километру, гдје је Фирић страдао, нема кућа ни одморишта.

С обје стране аутоцесте налази се поље кукуруза, а стотињак метара од мјеста његова страдања налази се шума. Инспектори на питање кко би желио смрт сплитском хулигану немају једногласан одговор јер кандидата је, кажу, више.

Према полицијском извјештају, Фирић је у уторак око 5.20 сати покушао претрчати аутоцесту А3 између Иванић Града и Загреба. Притом је на њега налетио возач (58) Хџундаија загребачких регистрација који је ишао у смјеру Загреба. Затим је на Фирића налетио Цитроен Ц5 словенских регистрација који је возио мушкарац (31). Након што га је ударио аутомобилом, возач је налетио на ступић Хрватских аутоцеста, слетио с цесте те се преврнуо на кров.

У превртању возила у Цитроену је лакше повријеђен путник. Након два аутомобила, у несрећног Фирића је ударила возачица (37) Опел Kорсе кутинских регистрација.

Од силине удараца Фирић је на мјесту преминуо. Након несреће остало је питање што је Фирић радио на аутоцести у магловито јутро?

Наиме, оње јавности је постао познат крајем протекле године кад је са скупином познаника ишао на "гостовање" у Београд, на дерби Партизана и Црвене звезде, а прије неколико година је заједно с братом претукао једног власника ресторана на Хвару.

С познаницима с којима је ишао у Србију био је на трибини с Гробарима, гдје је дошло до великих нереда, а краћи крај су извукли управо сплитски хулигани.

 Њих је наводно на вјечити дерби позвала једна од фракција Партизанових навијача да им помогну у обрачуну с другом фракцијом јер сукоби међу навијачима Партизана трају већ дуже вријеме.

Сплитске хулигане је након макљаже привела полиција те су провели неколико мјесеци у злогласним србијанским затворима.

Има ли Фирићева смрт везе с тим случајем или неким другим, тек би се требало утврдити. Засад се зна како скупина којој је припадао Фирић, редом познати по уличним надимцима, већ неко вријеме мирује, тачније полиција није забиљежила инциденте попут насилничког понашања или рекета, којима су иначе били склони

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана