Miličević priznaje: SDS je u krizi, pokušavaju da me diskredituju

ATV
Miličević priznaje: SDS je u krizi, pokušavaju da me diskredituju

Srpska demokratska stranka nalazi se u krizi i to traje dugo, priznaje Milan Miličević, jedan od potencijalnih kadidata za lidera SDS. Priznaje Miličević da unutar stranke postoje i različite struje, ko ih čini, nije želio da otkrije.

Otkriva zato da oni rade na njegovoj diskeditaciji i da ga koriste za unutarstranačke borbe. Razlog što svaka struja vuče na svoju stranu je, kako kaže, ili dogovor sa SNSD-om ili patološka želja za vlašću.

“Ta struja i ti ljudi koji nastoje mene da diskredituju iz SDS-a treba dobro da se zamisle da će ovi izbori da budu završeni da će SDS dobiti predsjednika, ali tada će oni morati da ponesu odgovornost da su radili na rušenju SDS-a”, kaže Miličević.

U SNSD-u već su poručili da sa talasanjem unutar SDS-a nemaju ništa i pozvali SDS-ovce da ih ne uvlače u svoje međusobne i unutarstranačke ratove. Da im ratova ne manjka, jasno je i iz pisma koje treba da stigne Vukoti Govedarici od funkcionera koje svoje nezadovoljstvo gomilaju još od prije opštih izbora. 

Poručuju Govedarici da mu je velika greška bila postavljanje Dragana Mektića na čelo Glavnog izbornog štaba, iako je upozoren da Mektić ne poznaje strukturu stranke, te da nikada nije prošao nijedan izborni proces. Šteta koju je Mektić napravio svojim govorima pred izbore nemjerljiva, tako je navukao dodatni gnjev javnosti na Srpsku demokratsku stranku - napisano je Govedarici. 

“Niste javnosti kao predsjednik stranke stavili do zanja da su njegova istupanja neprimjerena i neprihvatljiva. Išli smo “grlom u jagode”. Nakon izgubljenih mjeseci, grešku ste ispravili tako što ste vruć krompir prebacili predsjedniku Glavnog odbora Milanu Miličeviću. O greškama iz same kampanje mogli bi čitavu knjigu napisati”, stoji u pismo.

Unutarstranački izbori u SDS-u trebalo bi da budu održani sredinom juna. U trci za predsjednika stranke su Milan Miličević, Mirko Šarović, Mićo Mićić i Vukota Govedarica. Za sad niko od njih nije zvanično kanidat, jer je za to potrebna podrška najmanje pet opštinskih ili gradskih odbora stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana