Миличевић признаје: СДС је у кризи, покушавају да ме дискредитују

ATV
Миличевић признаје: СДС је у кризи, покушавају да ме дискредитују

Српска демократска странка налази се у кризи и то траје дуго, признаје Милан Миличевић, један од потенцијалних кадидата за лидера СДС. Признаје Миличевић да унутар странке постоје и различите струје, ко их чини, није желио да открије.

Открива зато да они раде на његовој дискедитацији и да га користе за унутарстраначке борбе. Разлог што свака струја вуче на своју страну је, како каже, или договор са СНСД-ом или патолошка жеља за влашћу.

“Та струја и ти људи који настоје мене да дискредитују из СДС-а треба добро да се замисле да ће ови избори да буду завршени да ће СДС добити предсједника, али тада ће они морати да понесу одговорност да су радили на рушењу СДС-а”, каже Миличевић.

У СНСД-у већ су поручили да са таласањем унутар СДС-а немају ништа и позвали СДС-овце да их не увлаче у своје међусобне и унутарстраначке ратове. Да им ратова не мањка, јасно је и из писма које треба да стигне Вукоти Говедарици од функционера које своје незадовољство гомилају још од прије општих избора. 

Поручују Говедарици да му је велика грешка била постављање Драгана Мектића на чело Главног изборног штаба, иако је упозорен да Мектић не познаје структуру странке, те да никада није прошао ниједан изборни процес. Штета коју је Мектић направио својим говорима пред изборе немјерљива, тако је навукао додатни гњев јавности на Српску демократску странку - написано је Говедарици. 

“Нисте јавности као предсједник странке ставили до зања да су његова иступања непримјерена и неприхватљива. Ишли смо “грлом у јагоде”. Након изгубљених мјесеци, грешку сте исправили тако што сте врућ кромпир пребацили предсједнику Главног одбора Милану Миличевићу. О грешкама из саме кампање могли би читаву књигу написати”, стоји у писмо.

Унутарстраначки избори у СДС-у требало би да буду одржани средином јуна. У трци за предсједника странке су Милан Миличевић, Мирко Шаровић, Мићо Мићић и Вукота Говедарица. За сад нико од њих није званично канидат, јер је за то потребна подршка најмање пет општинских или градских одбора странке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана