Miličević: Srbi sa hrvatskim dokumentima da podrže SDSS na evropskim izborima

Srna
Miličević: Srbi sa hrvatskim dokumentima da podrže SDSS na evropskim izborima

Teslić - Predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ Milan Miličević pozvao je Srbe iz Republike Srpske i BiH, koji imaju hrvatske dokumente, da sutra izađu na izbore za Evropski parlament i glasaju za listu Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

Miličević smatra da su sutrašnji izbori u Hrvatskoj za Evropski parlament istorijska prilika da jedan Srbin bude izabran za poslanika u krovnoj zakonodavnoj instituciji EU.

“Od velikog značaja za naš narod i nacionalne interese bilo bi da se naš glas čuje putem prvog izabranog predstavnika Srba u Evropskom parlamentu. Važno je da svi oni iz Republike Srpske koji imaju glasačko pravo imaju svijest o značaju ovih izbora i da daju svoju podršku glasanjem za listu SDSS u Konzulatu Hrvatske u Banjaluci”, rekao je Miličević.

Miličević je ocijenio da su glasanje i podrška za srpskog predstavnika u Evropskom parlamentu važni i zbog solidarnosti sa srpskim narodom koji živi u Hrvatskoj, saopšteno je iz Opštinskog odbora SDS-a Teslić, čiji je Miličević predsjednik.

Prema njegovim riječima, tim putem će oni dobiti važan instrument za zaštitu ljudskih i manjinskih prava u Hrvatskoj i dovesti do toga da se više govori o problemima sa kojima se Srbi godinama suočavaju, poput imovine, penzija, zapošljavanja pod ravnopravnim uslovima u javnim i državnim službama, upotrebe dvojezičnog pisma, očuvanja identiteta.

“Republika Srpska i Srbija imale bi svoj glas u jednoj evropskoj instituciji, koji bi stajao uz nas na putu ka evropskim integracijama, kao i nekoga ko bi ustajao u našu odbranu kada bi se govorilo loše o Srbima ili protiv interesa srpskog naroda”, naglasio je Miličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana