Миличевић: СДС је у кризи, постоје људи који би да ме дискредитују

Срна
Миличевић: СДС је у кризи, постоје људи који би да ме дискредитују

Бањалука - Предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић изјавио је данас у Бањалуци да је ова политичка партија у кризи од општих избора у БиХ, што избором новог предсједника странке мора бити промијењено јер је Српској потребан јак СДС.

Миличевић, који је кандидат за предсједника СДС-а, истакао је да нови предсједник мора ујединити странку зато што у њој тренутно има људи који га покушавају дискредитовати.

“У СДС-у постоје људи који би да ме дискредитују и то искористе у унутарстраначкој борби, али ће након избора предсједника странке морати да одговарају. Предсједник СДС-а треба да буде неко ко спаја, а не раздваја. СДС је била јака, не када је имала вођу, него када је имала вођство”, рекао је Миличевић на конференцији за новинаре.

Он тврди да ће, уколико постане предсједник СДС-а, ујединити странку, те да су за Републику Српску изузетно важни унутарстраначки избори у овој партији.

“Бићу озбиљан кандидат за предсједника странке и истрајаћу до краја без обзира на све. За Српску је важно да СДС буде јак како би одговорио на изазове са којима се суочава друштво, међу којима је и одлив становништва. Становништво одлази, јер у Српској не постоји систем”, додао је Миличевић.

Он тврди да и поједини медији и СНСД желе да га дискредитују, односно прикажу ситуацију у СДС-у као поларизовану.

Миличевић је напоменуо да ниједан од кандидата за предсједника СДС-а за сада нема подршку најмање пет општинских или градских одбора странке, што је неопходно да би кандидатура била званична.

Осим Миличевића, кандидати за предсједника СДС-а су и Мирко Шаровић, Вукота Говедарица и Мићо Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана