Мигранти смјештени крај минског поља и депоније

Срна
Мигранти смјештени крај минског поља и депоније

Њујорк - Канцеларија УН у БиХ саопштила је данас да су локалне власти пребациле 282 мигранта који су нашли илегални смјештај у Бихаћу, у шаторско насеље у области у чијој су непосредној близини минска поља заостала из рата.

Званичници УН у саопштењу истичу да камп Вучјак није погодан за живот људи и да је поред минског поља у близини и некадашња депонија.

У двије породичне куће у Бихаћу данас су пронађена 282 мигранта, а у овој акцији МУП-а Унско-санског кантона и Кантоналне управе за инспекцијске послове повријеђена су четири полицајца јер су неки од миграната пружали отпор.

У једној кући боравило је 180 миграната, а у другој 102 и сви они су пребачени на локалитет Вучјак, гдје локалне власти планирају да изграде миграциони центар.

Локалне власти су саопшштиле да су мигранте пребациле у шаторско насеље у којем ће добити храну, основне потребе и медицинску његу.

Агенција АП наводи да су УН од власти затражиле да дозволе мигрантима да се врате у Бихаћ док не буде пронађена погоднија локација за њихов смјештај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана