Мићић: Тражиће се оставке одговорних за лош изборни резултат СДС-а

Срна
Мићић: Тражиће се оставке одговорних за лош изборни резултат СДС-а

Бијељина - Потпредсједник СДС-а Мићо Мићић изјавио је да ће Градски одбор /ГО/ странке у Бијељини на сутрашњој сједници тражити оставке одговорних за лош изборни резултат.

Он ја нагласио да су на прошлим изборима Добој и Бијељина остварили најбоље резултате, али да нису имали министре.

Мићић је за “Ин” телевизију рекао да је бијељински СДС био незадовољан претходних година.

“Годинама смо побјеђивали и годинама били најјачи, а нико из нашег СДС-а није имао одговарајућу функцију и подршку. Када говорим о овим стварима никада не говорим у своје име, говорим у име ГО СДС”, додао је Мићић.

Коментаришући искључења из странке која су се догодила у претходном периоду, Мићић каже да не оправдава потезе ни Обрена Петровића, нити других који су прије њега отишли.

Он је оцијенио да је са тим људима требало на вријеме разговарати, посебно са људима у ГО СДС Добој, “јер је то један од најјачих одбора”.

“Испаде да су најкривљи они који су најбоље прошли и који су годинама имали добре резултате”, додао је Мићић.

На питање ко ће гасити пожар у СДС-у, Мићић је рекао да ће то одлучити скупштина странке.

“Није проблем да то буде и Вукота /Говедарица/, али не може радити оно што ради сад. Он је више пута рекао да ће поднијети оставку у оба случаја, и ако побиједи и ако не побиједи. Сад то није урадио. Није ни то проблем, али не може наставити са подјелама и форсирањем људи који су изгубили изборе”, додао је Мићић.

Он је подсјетио да је након прошлих општих избора из странке због лошег резултата искључен Огњен Тадић, који је против Милорада Додика остварио бољи резултат него Вукота Говедарица против Жељке Цвијановић.

“Тад је Огњен Тадић био крив, а сад Вукота није крив. Јесмо криви, сигурно да смо криви, сви заједно. То је оно што треба да видимо и да идемо даље. Ја из СДС-а нећу, могу да не будем потпредсједник, али остајем члан. Ја немам разлога да се борим за функцију, имам је, али желим да СДС стане на ноге и да наставимо путем успјеха”, закључио је Мићић, који је градоначелник Бијељине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана