Мектић >побјегао< у Загребу

Жељка Домазет
Мектић >побјегао< у Загребу

Сарајево - Мада је било најављено да ће на јучерашњој сједници Савјета министара БиХ бити разматрана информација у вези са наводима о врбовању селефија у БиХ за пренос наоружања, то се није десило, јер је министар безбједности БиХ Драган Мектић отишао у Загреб да би оперисао очи у једној приватној клиници.

Предсједавајући Савјета министара у техничком мандату Денис Звиздић рекао је да очекује да добије информацију од министра безбједности у вези са његовим изјавама у медијима, али да званично од министарства нису добили ништа, као ни од Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ.

- Ми смо запримили информацију о појавама, а не никако о именима. ОБА ради у складу са законом, са својим надлежностима. Најважнији циљ и ОБА и нас у Савјету министара је да заштитимо потпуни интегритет БиХ у сваком смислу. Они раде у складу са својим надлежностима, а ми се не мијешамо у оперативне активности нити имамо право на то - рекао је Звиздић.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић јуче је боравио у Загребу. Дошао је приватно, али службеним аутомобилом и са обезбјеђењем, пренијели су медији. Мектић је изјавио да је у Загреб стигао на операцију очију у једну приватну поликлинику. За новинарска питања није био претјерано расположен, рекао је да има заказану “хируршку интервенцију на оку”.

- Не бих сада о томе - рекао је на питања о својим изјавама које су узбуркале односе двије земље посљедњих дана.

На питање новинара о фотографији на којој се налазе он, шеф ОБА БиХ Осман Мехмедагић и новинар (Авдо Авдић, оп.а.), који је пласирао причу, Мектић је одговорио да се са Мехмедагићем састаје једном или два пута седмично.

Истакао је да није чудно што је фотографија објављена и што се на њој налази и новинар који је објавио причу о наоружавању селефија у режији хрватских обавјештајаца.

- Није чудно, што ће бити чудно. Познајем га 20 година. Критиковао је и мене - рекао је Мектић.

Мектић је раније рекао да су хрватски обавјештајци били укључени у тајну операцију чији је циљ био да покаже да у БиХ дјелују наоружане групе радикалних селефија, односно да су оправдане раније изјаве хрватске предсједнице Колинде Грабар-Китаровић о хиљадама исламистичких екстремиста у БиХ који су пријетња безбједности цијеле регије.

 

 

Информација

Министар у Савјету министара Мирко Шаровић рекао је јуче да је прве поуздане податке о цијелом случају добио кроз информацију коју је представио директор ОБА.

- Ради се о информацији која има повјерљив карактер и не могу говорити о детаљима - рекао је Шаровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана