Mašović angažovao vehabije

Glas Srpske
Mašović angažovao vehabije

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Kolegijuma direktora Instituta za nestala lica BiH Amor Mašović angažovao je pripadnike vehabijskog pokreta na ekshumaciji žrtava u regionu Perućca kod Višegrada, saznaje Srna iz izvora bliskih Tužilaštvu BiH.

- Pripadnici vehabijskog pokreta u srijedu su sakupljali posmrtne ostatke i odjeću žrtava proteklog rata. Ono što je građane Višegrada uznemirilo je činjenica da je Mašović kao predstavnik Instituta za nestala lica BiH prihvatio da vehabije kao dobrovoljci traže posmrtne ostatke - rekao je taj izvor.

Bilo je najavljeno da će predstavnici Instituta koji vrše ekshumacije u Perućcu pronaći oko 100 posmrtnih ostataka, a prema saznanjima Srne, predstavnici Međunarodne komisije za nestala lica konstatovali su poslije sastavljanja tijela da su pronađene četiri žrtve.

- Pojavljivanje pripadnika vehabijskog pokreta na ekshumaciji u Perućcu predstavlja samo još jednu u nizu provokacija Amora Mašovića - izjavio je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Pantelija Ćurguz.

Dodao je da je to pokušaj Mašovića da dodatno uvrijedi srpski narod u vezi sa dešavanjima u proteklom građanskom i vjerskom ratu u BiH.

- Ne čude me takvi postupci Mašovića, jer je svima poznato šta mu je krajnji cilj, ali me čudi naše ponašanje u odnosu na to - rekao je Ćurguz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana