Мандић: Увод у нову правосудну фарсу

Срна
Мандић: Увод у нову правосудну фарсу

Источно Сарајево - Предсједник Удружења породица несталих Сарајевско-романијске регије Милан Мандић сматра да хапшење бившег команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића и 11 припадника тог корпуса представља увод у нову правосудну фасу.

Он је оцијенио да ће и овај случај бити окончан на сличан начин као и са ратним командантом муслиманских снага Сребернице Насером Орићем, којег је Суд БиХ ослободио оптужби за злочине над Србима.


"То ће бити фарса од суђења. То ће, вјероватно, проћи тако што ће суђење за ратне злочине потрајати јако дуго, да би природа узела свој данак или да се догоди да се измишљају разнорани процедурални разлози, као што је радио и Хашки трибунал, и да Дудаковић на крају буде ослобођен", рекао је Срни Мандић.

Он сматра да Срби од рада правосудних органа у БиХ и не могу ништа очекивати.

"Од Суда и Тужилаштва БиХ ми можемо очекивати само још гори нерад него што је био случај до сада", додао је Мандић.

Тужилаштво БиХ потврдило је да су на подручју Унско-санског кантона и неких градова ухапшени некадашњи командант Петог корпуса такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић и још 11 припадника тог корпуса, осумњичени за ратне злочине током 1994. и 1995. године, те да се врше претреси на 17 локација.

Лица која су под истрагом осумњичена су за кривична дјела злочина против човјечности, а Дудаковић и за кривична дјела ратног злочина против цивилног становништва, саопштено је из Тужилаштва БиХ. /крај/бм/мђ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана