Мамић остаје у притвору до рочишта пред Судом БиХ

Срна
Мамић остаје у притвору до рочишта пред Судом БиХ

Сарајево - Рочиште у случају бившег извршног директора загребачког "Динама" Здравка Мамића, које је требало да буде одржано данас у Суду БиХ, одгођено је за сутра, потврдио је Мамићев адвокат Здравко Рајић.

"С обзиром на то да се радило о ванредном рочишту због мањка времена, рочиште је одгођено за сутра", рекао је Рајић за портал "Кликс".

Бројне новинарске екипе данас су сатима чекале Мамићев долазак у Сарајево.

Службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ (СИПА) данас су у Међугорју привели Здравка Мамића, држављанина БиХ, за којим је Хрватска расписала међународну потјерницу.

Он је требало да данас да изјаву пред судијом Суда БиХ.

Мамић је данас на путу за Сарајево рекао да су по њега данас дошли надлежни органи, које је и очекивао, да би се изјаснио да се противи изручењу у Хрватску, гдје је пред осјечким судом првостепеном пресудом осуђен на шест и по година затвора.

Жупанијски суд у Осијеку, који је Мамића због финансијских малверзација осудио на шест и по година затвора, расписао је за њим домаћу и међународну потјерницу.

Дан уочи изрицања пресуде Мамић је прешао на територију БиХ.

Мамић је 6. јуна неправоснажно проглашен кривим за оптужбе о извлачењу око 10,5 милиона евра, путем трансфера играча из Фудбалског клуба "Динамо".

Мамићев брат Зоран осуђен је на четири године и 11 мјесеци, бивши "Динамов" директор Дамир Врбановић на три године, а порезник Милан Пернар на четири године и два мјесеца затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана